Het internet in normaal Nederlands

De WebVakman blog over HTML is nog maar kort in ontwikkeling. Heb je vragen of suggesties? Stuur ons dan even een berichtje.

Wat heeft mijn cliënt aan een persoonlijk overzicht online?

Elke client een persoonlijk overzicht online

Wanneer was de volgende afspraak ook alweer? Waar vind ik een filmpje van de revalidatie-oefening die ik thuis moet doen? Kan ik ergens gemakkelijk zien wat ik de vorige keer met mijn therapeut heb besproken?

Therapietrouw

Cliënten houden zich niet altijd trouw aan de voorgeschreven therapie. En als ze hun ‘opdrachten’ doen, dan doen ze die niet altijd op de juiste manier. Dit ontrouw zijn aan de therapie is zeker niet altijd expres. Helder is wel dat onduidelijkheid over de juiste therapie grote invloed kan hebben op het verbeteren van dit probleem. Het aanbieden van uitleg via motiverende instructiefilmpjes kan in die gevallen grote verbetering geven. Alsof je de therapeut naast je hebt zitten bij je oefening. Een persoonlijk pagina waarop een cliënt alles nog eens op zijn gemak terug kan kijken is dan toch zeker het proberen waard?

Advertentie

ICT in de zorg

Over het gebruik van ICT in de zorg is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Het gebruik van een electronisch patiënten dossier is behoorlijk controversieel geworden. Dat heeft alles te maken met de hulpverleners die toegang hebben tot het dossier. De bedoeling van het EPD is om zo veel mogelijk ‘behandelaars’ toegang te kunnen geven tot patiëntgegevens.

Het aanbieden van een persoonlijke pagina is hier niet mee te vergelijken. Van een persoonlijke pagina is het de bedoeling daar maar twee personen toegang hebben. De cliënt en de behandelaar. Dat maakt het een stuk minder ingewikkeld en een stuk veiliger.