Het internet in normaal Nederlands

De WebVakman blog over HTML is nog maar kort in ontwikkeling. Heb je vragen of suggesties? Stuur ons dan even een berichtje.

Waarom zou ik personeel werven via de sociale media?

social_media

Goed idee: werven via sociale media

Sociale media worden gezien als een van de belangrijkste kanalen voor het werven van personeel. Vacatures worden sneller ingevuld en kosten bespaard. Online sociale netwerken vergroten de betrokkenheid van medewerkers en bevorderen kennisdeling. Deze conclusies trekt hr- en salarisdienstverlener ADP. Ruim de helft van de hr-professionals en bijna tweederde werkgevers geeft aan dat sociale media als recruitmentkanaal prioriteit heeft in 2013. Bijna een derde van de werkzoekenden die sociale media gebruikt, is wel eens benaderd door een werkgever. Meer dan de helft heeft de baan ook gekregen. Meer dan de helft van hr-functionarissen integreren sociale media in hun beleid. Daartegenover doet een op de vijf dat niet en is het voorlopig ook niet van plan. Mogelijke oorzaken zijn koudwatervrees, privacygevoeligheid en gebrek aan relevante onderwerpen die zich lenen voor sociale media.

Kennis delen

Ook het delen van kennis is met behulp van sociale media naar een hoger niveau te tillen. Dit kan door een eigen sociale media-platform op te richten en werknemers te betrekken bij onderwerpen die spelen in de organisatie. Werkgevers die weten voor wie en waarom zij interessant zijn, zullen meer en sneller succes bereiken. Voorwaarde is wel dat deze organisaties relevante informatie bieden aan geïnteresseerden en ook daadwerkelijk reageren op vragen of opmerkingen. Sleutelfactoren daarin zijn het hebben van aandacht, voldoende capaciteit en toewijding. Want zonder dit leveren sociale media weinig tot niets op. Bron: www.telegraaf.nl