Het internet in normaal Nederlands

De WebVakman blog over HTML is nog maar kort in ontwikkeling. Heb je vragen of suggesties? Stuur ons dan even een berichtje.

Op welke manier gaat de nieuwe inbox van Gmail veranderen?

De geruchten van enkele weken geleden blijken waar te zijn. Google is op 30 mei aan de uitrol van een nieuwe Gmail-inbox begonnen. De inkomende berichten worden automatisch gecategoriseerd zodat de belangrijke berichten gemakkelijk zijn terug te vinden en de rommel uit het zicht blijft. Wacht even: Dat deed de ‘Priority Inbox’ van Gmail toch al? Nou ja… De nieuwe inbox (die je kunt kiezen om te gebruiken als je geen gebruik maakt van de ‘Priority Inbox’) is een andere kijk op hetzelfde algemene concept. In plaats van een poging te doen om erachter te komen welke berichten voor jouw van belang zijn om ze vervolgens bovenin de lijst van je inbox te zetten maakt het nieuwe concept gebruik van (maximaal 5) tabbladen.  

GMailTabbedInbox

Primaire berichten

In principe zijn dit de berichten die van ‘echte’ mensen komen plus alles wat je nog niet als ongewenst hebt aangegeven.

Sociaal

Mail over bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn en Twitter-updates worden naar deze map verplaatst.

Reclame

In deze map komen je nieuwsbrieven en andere  advertenties binnen.

Updates

In de map komen je facturen en andere meldingen binnen. Heb je bijvoorbeeld een nieuw wachtwoord aangevraagd of  je betaalgegevens op een website gewijzigd, dan kan je de bevestiging daarvan onder dit tabblad terugvinden.

Forums

Hieronder komen alle berichten m.b.t. tot de verschillende Fora waar je lid van bent. Op elk tabblad staat aangegeven hoeveel ongelezen berichten je in die categorie hebt. Zo kun je dus je binnenkomende berichten bijhouden, zelfs als ze niet pop-up op uw huidige tabblad. Dit concept is eenvoudiger dan de ‘Priority Inbox’ omdat Gmail alleen probeert om de berichten te sorteren in algemene categorieën in plaats van uit te zoeken welke mensen belangrijker voor je zijn dan anderen. Postvak Prioriteit, omdat Gmail probeert alleen berichten te sorteren in welke mensen zijn belangrijker voor u dan anderen. Het sorteren lijkt ook goed te werken. Omdat je ervoor moet kiezen om op andere tabbladen te klikken om minder belangrijke berichten te zien voelt het tabblad met Primaire berichten gestroomlijnder aan dan de ‘Priority Inbox’ die werkte met een soort gestapelde categorieën boven elkaar. Kortom: De nieuwe inbox is een interessante optie voor mensen die nooit warm zijn gelopen voor de ‘Priority Inbox’ De nieuwe inbox komt de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar en zal ook beschibaar komen in Gmail’s Android- en iOS apps. Het is goed om te zien dat Google een ​​belangrijke nieuwe Gmail update tegelijkertijd uitrolt voor de desktop en de mobiele apparaten. Bron: www.cnn.com