Het internet in normaal Nederlands

De WebVakman blog over HTML is nog maar kort in ontwikkeling. Heb je vragen of suggesties? Stuur ons dan even een berichtje.

Maak je iPhone klaar voor iOS7 – Maak vandaag een goede backup

iOS 7 komt aanstaande woensdag, 18 september, uit en het is gemakkelijk om te upgraden. Je kan je iPhone zonder enige moeite updaten. Dat kan draadloos of via iTunes. Maar… het is wel handig om even een backup te maken voordat je aan de update begint. Zo voorkom je problemen las er onverhoopt toch iets misgaat met de update. Als je iCloud of iTunes gebruikt, dan heb je zeer waarschijnlijk al een goede recente backup van je telefoon. Voor de zekerheid vind je hieronder instructies over hoe je handmatig een back-up kunt maken.

Met Itunes

iTunesBackup Sluit je iPhone, iPod touch, of iPad aan op je computer en open iTunes. Klik op het bedoelde iOS apparaat in de lijst aan de linkerkant van het scherm. Dan zie je een optie “Handmatig reservekopieĂ«n maken en terugzetten”. Klik op de knop met de tekst “Resevekopie maken”. En voilĂ . De backup wordt gemaakt.

Met iCloud

iCloudBackup Open de instellingen app op je iPhone, iPod touch of iPad en druk op de knop “iCloud”. Scroll een stukje naar beneden en druk dan op “Opslag en resevekopie”. Als je daar bent, vindt je onderaan het de knop “Maak nu reservekopie”. Daarmee krijg je een nieuwe backup die handig is opgeslagen op de servers van iCloud. Nu je een goede recente backup van all de data van je iPhone, iPod touch of iPad hebt kan je met een gerust hart aan de update van iOS7 beginnen. Mocht er bij de upgrade naar iOS7 iets misgaan, dan weet je zeker dat je al je data weer terug kan zetten. Bron: http://www.cultofmac.com