Het internet in normaal Nederlands

De WebVakman blog over HTML is nog maar kort in ontwikkeling. Heb je vragen of suggesties? Stuur ons dan even een berichtje.

Hoe kan ik grote bestanden verzenden per mail?

WeTransfer brengt zonder registratie bestanden van A naar B

Wie ooit wel eens een hoop bestanden naar een klant heeft moeten versturen, kent de problemen. Als bijlage lukt het niet, want de mailbox is te klein. Inzippen (comprimeren) en in delen versturen kost een hoop tijd. Ergens online plaatsen vraagt vaak om een registratie, van zowel de verzender als ontvanger. WeTransfer heeft het versturen van veel en grote bestanden wel heel makkelijk gemaakt. Geen registratie, niet comprimeren en geen overvolle inbox. Kortweg: geen gedoe. Met een simpele interface van de online software worden files geüpload, de ontvangers krijgen per e-mail een link waarmee bestanden kunnen worden gedownload. Maar door de eenvoud is er geen beveiliging mogelijk.

Eenvoudig en zonder gedoe bestanden versturen

De SaaS(Software as a Service)-oplossing van WeTransfer gaat terug naar de basis: Een bestand van A naar B versturen. Om dit te doen opent de gebruiker de website. Op de computer worden één of meerdere bestanden tegelijk geselecteerd. Zolang de data in het geheel minder dan 2 GigaByte is, is het geen probleem. Vervolgens worden de e-mailadressen van de verzender en ontvanger(s) ingevuld en een eventueel een tekstbericht. Met een klik op ‘transfer’ wordt het bestand naar de server van WeTransfer geüpload, waarna zowel de verzender als ontvanger(s) een bericht ontvangen. In het bericht bevindt zich een link naar een Zip-file met alle bestanden die zo in een keer kunnen worden gedownload. De bestanden blijven twee weken op de server staan.

Mooie online software

De interface is iets wat meteen opvalt bij het openen van WeTranfser.com. De roterende afbeeldingen op de achtergrond (advertenties) zijn mooi om naar te kijken. De box in het midden van het scherm is eenvoudig en de velden spreken voor zich. Bij het uploaden van grote bestanden kan het voorkomen dat de browser korte tijd kan blijven ‘hangen’.

Beveiliging van Data

Het versturen van gevoelige informatie kan beter niet gedaan worden via WeTransfer. De bestanden zijn via de link, die per e-mail wordt toegestuurd, door iedereen te downloaden. Jammer genoeg biedt deze SaaS-oplossing geen mogelijkheid om bestanden met een wachtwoord te beveiligen of de optie om een bestand maar één keer te laten downloaden.

Gratis grote bestanden versturen met deze SaaS

Het gebruik van Software as a Service WeTransfer is gratis. Per ‘transfer’ kan maximaal 2 GigaByte aan bestanden worden verstuurd, maar er zit geen limiet aan het aantal keer dat de service wordt gebruikt.

Eindoordeel online software WeTransfer

Software as a Service WeTransfer is een heel eenvoudige manier om veel en grote bestanden te versturen. Omdat er geen registratieprocedure voor het versturen en downloaden is, werkt de SaaS snel. Er moet bij het gebruik wel worden gerealiseerd dat de bestanden in principe voor iedereen toegankelijk zijn, hoewel de URL moeilijk te raden is. Wie extra veiligheid wil, zal zelf bestanden moeten versleutelen en van een wachtwoord voorzien. Meer SaaS-oplossingen om bestanden uit te wisselen en te delen in dit overzicht. Bron: http://www.cloudtools.nl